duminică, 3 aprilie 2011

LIMBAJUL NON-VERBAL

Freud credea că oamenii nu pot să-şi ascundă prea mult timp stările interioare de alte persoane spunand ca : „Oricine are ochi să vadă şi urechi să audă se poate convinge singur că nici un muritor nu poate păstra un secret. Dacă buzele lui tac, vorbeşte cu degetele, mesajele trădătoare ies prin toţi porii lui."
În contactele noastre zilnice, încercăm constant să proiectăm o anumită imagine despre noi, precum şi partenerii noştri procedează la fel. In timp ce aceştia încearcă să descopere ce gândim noi cu adevărat, noi facem acelaşi lucru, dar gestul în sine nu aduce prea multe informaţii cat modul in care este facut, in anumite situatii, cum ar fi o strangere de mana, o imbratisare sau un simplu sarut, astfel in alte situatii se intampla tocmai invers, de ex. in timpul unei conversatii. Gesturile, care ne intereseaza sunt mai ales intalnite în situaţiile în care o persoana încearcă să ascundă ceea ce gândeşte, astfel când oamenii mint sau sunt anxioşi, semnalele care îi trădează şi le arată adevăratele sentimente sunt deseori extrem de mici şi au o durată foarte scurtă. Când ne ascundem gândurile sau când în mintea noastră apare o imagine foarte puternică, uneori aceasta se vede pe faţa sau în mişcările noastre. Gesturile tradatoare pot apărea în orice zonă din corp, dar un gest aparut pe faţă, indică existenţa unei stări conflictuale, in general. De obicei, gesturile care ne scapa indică emoţiile pe care am dori să le ascundem ca de exemplu frica, tristeţea, surpriza şi dezgustul, dar pentru că apar şi dispar foarte repede, majoritatea acestor gesturi minore trec neobservate. De ex. gestul involuntar de a şterge ochii se prezinta ca o miscare fara importanta de a sterge un fir de praf de sub ochi, dar realitatea neprezinta o persoana trista, când cineva minte, de multe ori simte nevoia inconştientă de a nu spune ceva care ar putea să îl trădeze şi reacţionează la acest impuls atingându-şi buzele ,aşezând un deget în aşa fel încât să păzească gura sau scarpinandu-se dupa ureche, atingandu-si nasul, muta privirea in alta parte, de obicei spre stanga, are o atitudine defensiva, isi ascunde palmele. De obicei, gestul aratarii palmelor tradeaza o persoana sincera, dar, totusi, doar printr-un singur gest nu putem cataloga o persoana, iar inroşirea feţei, transpiraţia, dilatarea pupilei, de exemplu, se află în afara controlului conştient insemnand ca persoana nu poate juca teatru..... In general, persoanele care stau cu picioarele si bratele incrucisate sunt interiorizate si nu doresc sa se deschida la comunicare ( asta cu conditia sa nu le fie frig ), mâinile împreunate în faţă este o postură defensivă şi este deseori folosită de oamenii care se simt social sau sexual nesiguri, cei care-si tin mainile pe cap, se lasa pe spate in scaun si se uita de sus au o atitudine superioara si spun, nonverbal, ca ei sunt cu mult mai destepti ca tine. Persoanele care-si tin mainile la spate isi arata indisponibilitatea de a vorbi preferand sa asculte ceea ce i se spune. Cand o persoana bate din picior sau din degete pe masa inseamna ca este nerabdatoare, iar persoanele care-si rod unghiile sunt persoane anxioase sau care-si fac griji aproape din orice, dar acestea pot fi stari de moment sau de lunga durata.

Ochii mari sau persoanele care au obiceiul sa-si mareasca ochii ( aprox. ca atunci cand ne miram ) denota o oarecare sensibilitate, vulnerabilitate - precum si inclinarea capului insotita de un zambet inocent cerand protectie din partea semenilor. Zambetul cu gura intredeschisa se numeste zambet sincer, iar cel cu buzele inchise poate denota ca persoana are ceva de ascuns precum si atunci cand persoana zambeste uitandu-se in alta parte care denota evitare sau o oarecare neconcordanta in cele auzite.

Dintr-o analiza grafologica se pot obtine aproximativ 400 de trasaturi de personalitate ( asta pentru un specializat ), dar cu o scurta privire aruncata chiar si de un amator se va putea distinge in jur de 100 de trasaturi de personalitate.
Daca scrii repede si inegal ca inaltime, faci cozile lungi la litere inseamna ca gandesti mult si cu pasiune, dar daca scrisul tau mai este si spatios si ferm inseamna ca esti ambitios.Atunci cand vedem la o persoana un scris egal si cu margini egale si indesat oarecum il vom cataloga ca fiind un tip prvazator si econom, iar un avar va lasa foarte putin loc intre randuri, alineatele foarte stramte iar scrisul pare a fi inghesuit. Cand scrisul este egal, literele bine formate si inchise cu alineate respectate, bine definite, scris care da impresia de frumos, lizibil, aproape "pictat" inseamna ca insul este foarte pedant, minutios, atent la detalii si estet. Cei care au tendinta de a micsora literele, mai ales majusculele sunt lacomi. Pe cei sensibili si amabili, buni, ii intalnim la cei cu scrisul rotunjit si usor inclinat, iar scrierea unghiulara ii arata pe cei insensibili, egoisti. Scrisul se inclinat spre stanga ii sugereaza pe cei introvertiti si pe curajosi, cel inclinat spre dreapta - pe cei extrovertiti, iar scrisul drept ii descopera pe individualisti, chiar singuratici in unele cazuri, iar daca scrisul este ferm dovedeste insensibilitate. Cei care prefera scrisul cu linii excesive si litere cu marime, i-ul este evidentiat si marit sunt foarte entuziasti. Scrisul urcand in pagina arata increderea in viitor, cel drept, linear arata constanta in gandire, conservatorism, iar cel care coboara denota pesimismori negativism ( aceste ultime trasaturi nu sunt neaparat definitorii, ele se pot modifica in functie de starea persoanei ).Felul cum te semnezi are un impact enorm asupra ta. Daca semnatura ta este ascendenta si o subliniezi inseamna ca esti foarte ambitios, iar daca te semnezi mereu înclinat în sus garantează că priveşti mereu spre viitor. Cei care îşi semnează numele drept trăiesc foarte mult în prezent, ceea ce nu este neapărat un lucru rău, dar semnătura înclinată uşor în sus sugerează o abordare mai strategică. Semnătura înclinată în jos sugerează că priveşti înapoi tot timpul şi că trăieşti în trecut.Dintr-o analiza grafologica se pot obtine aproximativ 400 de trasaturi de personalitate ( asta pentru un specializat ), dar cu o scurta privire aruncata chiar si de un amator se va putea distinge in jur de 100 de trasaturi de personalitate.
Daca scrii repede si inegal ca inaltime, faci cozile lungi la litere inseamna ca gandesti mult si cu pasiune, dar daca scrisul tau mai este si spatios si ferm inseamna ca esti ambitios.Atunci cand vedem la o persoana un scris egal si cu margini egale si indesat oarecum il vom cataloga ca fiind un tip prvazator si econom, iar un avar va lasa foarte putin loc intre randuri, alineatele foarte stramte iar scrisul pare a fi inghesuit. Cand scrisul este egal, literele bine formate si inchise cu alineate respectate, bine definite, scris care da impresia de frumos, lizibil, aproape "pictat" inseamna ca insul este foarte pedant, minutios, atent la detalii si estet. Cei care au tendinta de a micsora literele, mai ales majusculele sunt lacomi. Pe cei sensibili si amabili, buni, ii intalnim la cei cu scrisul rotunjit si usor inclinat, iar scrierea unghiulara ii arata pe cei insensibili, egoisti. Scrisul se inclinat spre stanga ii sugereaza pe cei introvertiti si pe curajosi, cel inclinat spre dreapta - pe cei extrovertiti, iar scrisul drept ii descopera pe individualisti, chiar singuratici in unele cazuri, iar daca scrisul este ferm dovedeste insensibilitate. Cei care prefera scrisul cu linii excesive si litere cu marime, i-ul este evidentiat si marit sunt foarte entuziasti. Scrisul urcand in pagina arata increderea in viitor, cel drept, linear arata constanta in gandire, conservatorism, iar cel care coboara denota pesimismori negativism ( aceste ultime trasaturi nu sunt neaparat definitorii, ele se pot modifica in functie de starea persoanei ).Felul cum te semnezi are un impact enorm asupra ta. Daca semnatura ta este ascendenta si o subliniezi inseamna ca esti foarte ambitios, iar daca te semnezi mereDintr-o analiza grafologica se pot obtine aproximativ 400 de trasaturi de personalitate ( asta pentru un specializat ), dar cu o scurta privire aruncata chiar si de un amator se va putea distinge in jur de 100 de trasaturi de personalitate.
Daca scrii repede si inegal ca inaltime, faci cozile lungi la litere inseamna ca gandesti mult si cu pasiune, dar daca scrisul tau mai este si spatios si ferm inseamna ca esti ambitios.Atunci cand vedem la o persoana un scris egal si cu margini egale si indesat oarecum il vom cataloga ca fiind un tip prvazator si econom, iar un avar va lasa foarte putin loc intre randuri, alineatele foarte stramte iar scrisul pare a fi inghesuit. Cand scrisul este egal, literele bine formate si inchise cu alineate respectate, bine definite, scris care da impresia de frumos, lizibil, aproape "pictat" inseamna ca insul este foarte pedant, minutios, atent la detalii si estet. Cei care au tendinta de a micsora literele, mai ales majusculele sunt lacomi. Pe cei sensibili si amabili, buni, ii intalnim la cei cu scrisul rotunjit si usor inclinat, iar scrierea unghiulara ii arata pe cei insensibili, egoisti. Scrisul se inclinat spre stanga ii sugereaza pe cei introvertiti si pe curajosi, cel inclinat spre dreapta - pe cei extrovertiti, iar scrisul drept ii descopera pe individualisti, chiar singuratici in unele cazuri, iar daca scrisul este ferm dovedeste insensibilitate. Cei care prefera scrisul cu linii excesive si litere cu marime, i-ul este evidentiat si marit sunt foarte entuziasti. Scrisul urcand in pagina arata increderea in viitor, cel drept, linear arata constanta in gandire, conservatorism, iar cel care coboara denota pesimismori negativism ( aceste ultime trasaturi nu sunt neaparat definitorii, ele se pot modifica in functie de starea persoanei ).Felul cum te semnezi are un impact enorm asupra ta. Daca semnatura ta este ascendenta si o subliniezi inseamna ca esti foarte ambitios, iar daca te semnezi mereu înclinat în sus garantează că priveşti mereu spre viitor. Cei care îşi semnează numele drept trăiesc foarte mult în prezent, ceea ce nu este neapărat un lucru rău, dar semnătura înclinată uşor în sus sugerează o abordare mai strategică. Semnătura înclinată în jos sugerează că priveşti înapoi tot timpul şi că trăieşti în trecut.
Daca incepi mereu semnătura cu o linie apăsată în sus şi o termini cu o linie apăsată în sus inseamna că şansele tale vor avea mereu o tendinţă ascendentă. Acest lucru este important în special dacă îţi conduci propria afacere sau daca ai o functie de conducere, iar daca iti inchei semnătura cu o linie descendentă ai putine sanse de a avansa sau sansele sunt mici in a avea afaceri super profitabile. Conteaza foarte mult cate linii ai in semnatura spunandu-se ca un anumit numar de linii iti poate aduce mult noroc. Daca scrii linia la t şi pui punctul pe i inseamna ca esti capabil sa desfasori proiecte de avengura, iar daca literele nu sunt bine formate (o, a, g....) inseamna ca esti risipitor.Daca semnatura ta este incercuita de jur imprejur inseamna ca iti e greu sa te faci respectat si iti este greu sa te impui fiind usor instabil, nehotarat.

Va urma.................
u înclinat în sus garantează că priveşti mereu spre viitor. Cei care îşi semnează numele drept trăiesc foarte mult în prezent, ceea ce nu este neapărat un lucru rău, dar semnătura înclinată uşor în sus sugerează o abordare mai strategică. Semnătura înclinată în jos sugerează că priveşti înapoi tot timpul şi că trăieşti în trecut.
Daca incepi mereu semnătura cu o linie apăsată în sus şi o termini cu o linie apăsată în sus inseamna că şansele tale vor avea mereu o tendinţă ascendentă. Acest lucru este important în special dacă îţi conduci propria afacere sau daca ai o functie de conducere, iar daca iti inchei semnătura cu o linie descendentă ai putine sanse de a avansa sau sansele sunt mici in a avea afaceri super profitabile. Conteaza foarte mult cate linii ai in semnatura spunandu-se ca un anumit numar de linii iti poate aduce mult noroc. Daca scrii linia la t şi pui punctul pe i inseamna ca esti capabil sa desfasori proiecte de avengura, iar daca literele nu sunt bine formate (o, a, g....) inseamna ca esti risipitor.Daca semnatura ta este incercuita de jur imprejur inseamna ca iti e greu sa te faci respectat si iti este greu sa te impui fiind usor instabil, nehotarat.

Daca incepi mereu semnătura cu o linie apăsată în sus şi o termini cu o linie apăsată în sus inseamna că şansele tale vor avea mereu o tendinţă ascendentă. Acest lucru este important în special dacă îţi conduci propria afacere sau daca ai o functie de conducere, iar daca iti inchei semnătura cu o linie descendentă ai putine sanse de a avansa sau sansele sunt mici in a avea afaceri super profitabile. Conteaza foarte mult cate linii ai in semnatura spunandu-se ca un anumit numar de linii iti poate aduce mult noroc. Daca scrii linia la t şi pui punctul pe i inseamna ca esti capabil sa desfasori proiecte de avengura, iar daca literele nu sunt bine formate (o, a, g....) inseamna ca esti risipitor.Daca semnatura ta este incercuita de jur imprejur inseamna ca iti e greu sa te faci respectat si iti este greu sa te impui fiind usor instabil, nehotarat.