joi, 9 septembrie 2010

SANATATEA PSIHICA -despre manie,orgoliu,ura,resentimente,razbunare,frica,suspiciune....

Trebuie sa constientizam si sa admitem ca psihicul uman nu functioneaza totdeauna corect si in parametri.O persoana din patru sufera de alterari psihice .
PROPUN FIECARUIA UN MOMENT DE MEDITATIE.GANDESTE CA AI PRIETENI,GANDESTE LA CEI MAI BUNI 4 PRIETENI.SUNT EI NORMALI?
Personalitatea se induce,se fura,se copiaza.Nu ne nastem cu o personalitate deja creata!Ea poate sa se schimbe de mai multe ori in timpul vietii,atunci cand trecem de la un anturaj la altul.
Hai sa vorbim astazi despre manie,orgolii,ura,razbunare,resentimente,ranghiuna,frici,suspiciune si despre o serie intreaga de erori psihologice care ne afecteaza viata si hai sa incerc sa va dau cateva sfaturi modeste,desigur.
VALOAREA UNEI INSULTE ESTE DATA DE CEL INSULTAT.
Putem lua un exemplu in acest sens.Cineva iti zice:,,vaca nebuna".Poti incerca sa acorzi acestei insulte valoarea unui fulg de nea sau a unei vaci nebune care te loveste in cap.Depinde doar de tine!PRIETENE,daca cineva iti aduce un cadou si tu il primesti ,al cui e cadoul?Un om nu se cearta niciodata singur.Nu primi insulta!Daca o primesti EGOUL maniei se simte satisfacut ,daca nu il primeste,mingea in loc sa ricoseze ,trece prin zid ,dispare.Conflictul dispare,dispare conflictul ,tensiunea si cearta isi pierde sensul.Blandetea e ca apa care stinge focul.Atentie insa,daca blandetea este doar de suprafata ,EGOUL isi va primi feed-beck-ul la nivelul subconstientului si mai tare il enervam .
IMPRESIA ASUPRA UNUI LUCRU STABILESTE VALOAREA ACESTUIA.
Privim un copac,el nu intra in interiorul nostru,dar intra in interiorul nostru impresia noastra despre acel copac,valoarea pe care o dam copacului.
Acordam lucrurilor o valoare.Putem da o valoare negativa si mare atentie ca aceasta este cauza principala a nefericirii noastre.Reflecta la aceasta greseala!
Invatati sa spuneti multumesc frumos .Apreciez foarte mult gestul tau.Inseamna enorm pentru mine.Fiecare gest frumos este o perla din partea ta pe care o asez intr-un cufar si acel cufar devine in tipm o comoara si acea comoara e fericirea mea.
In cufar nu se pun lucruri negative.Fiecare din noi avem o lista neagra.avem si un pahar plin.Fiecare gest,fiecare greseala este ca o picatura adaugata in pahar.Ura e ca un acid care face mai rau recipientului in care e tinut decat asupra obiectelor asupra carora este aruncat.
PICATURA CARE A UMPLUT PAHARUL!
Pentru aceeasi greseala platim de mai multe ori....de cate ori isi aminteste prietenul nostru de ea...suntem judecati pentru tot ce am facut cu multi ani in urma ...e citata mereu lista neagra.Fiecare are lista lui neagra.Facem asocieri si cum nu putem uita paharul,adaugam iar si iar la elo picatura...paharul devine butoi,butoiul devine container si e tare greu..si il taram dupa noi.
CAUZA NEFERICIRII NOASTRE!
SFATUL MEU:seara cand te duci la culcare si iti faci retrospectiva zilei ,incearca sa analizezi ce s-a intamplat ,ce ai gresit ...GOLESTE PAHARUL...DU GUNOIUL...cand cineva greseste ,cat de des,nu lasa picatura sa pice in pahar,lasa sa pice alaturi...umple paharul cu lucruri frumoase despre acea persoana...umple cu nectar si ambrozie...E FERICIREA TA ACOLO!Nu tine gunoiul altuia la tine in curte.Intelege ca fericirea ta depinde doar de tine!tu iti infaptuiesti universul in care traiesti in functie de cat esti dispus sa il vezi,chiar daca asta uneori cere sa faci compromisuri ,sa te faci ca nu vezi,ca nu observi.Ignora!Indiferent de ce va face celalalt ,tu tine curata curtea ta.Fiecare va plati.Ceea ce semeni aceea vei culege.Dar nu va plati singur dusmanul tau.Impreuna cu el vei plati si tu pentru ca masura cu care judeci cu aceea vei fi judecat.Cum sa faci sa nu picure la tine in pahar?IARTA!SI NU JUDECA!IARTA PE TINE SI IARTA PE CEI DIN JUR.
ADEVARATUL OM BUN ESTE CEL CARE A AVUT OCAZIA SA FIE RAU SI NU A FOST.